Sombeke: klassieke woonst voor geklasseerd dorpsgezicht

In Sombeke bouwden we deze klassieke tweewoonst.

Het dorpsgezicht van deze omgeving is geklasseerd, waardoor de uitdaging erin bestond een woning te bouwen in dezelfde stijl als de woning die hier in verleden gebouwd werd. Vlaanderen beschermt wel vaker belangrijke stads- en dorpsgezichten. Zo wordt de unieke Vlaamse stijl bewaard voor latere generaties en werken de steden of dorpen aan hun erfgoedwaarde. In Vlaanderen zijn er meer dan 1000 sites beschermd als dorpsgezicht.
Wanneer een dorpsgezicht beschermd is, heeft dit heel wat gevolgen voor de bouwwerken in de omgeving. Indien je wil bouwen of verbouwen, moeten er heel wat regels nageleefd worden. Zoals in Sombeke. Een hele uitdaging, die wij met plezier aangaan!
Een gloednieuwe woning, met een vintage uitstraling was het doel. Dat tot in de kleinste details. In samenwerking met architect kwamen we tot dit stijlvol en uiterst kwalitatief resultaat. Flexibiliteit is een belangrijke troef voor Bouwwerken Zegers. Moeiteloos en met veel enthousiasme passen wij ons project na project aan, aan de noden van de klant en in dit geval ook aan de noden van de omgeving. Geen enkel probleem, dat dankzij onze jarenlange ervaring.

Verder dragen wij ook een persoonlijke aanpak dragen enorm hoog in het vaandel en hechten wij veel belang aan een goede samenwerking met onze partners.


Bouwen brengt vaak heel wat kopzorgen met zich mee. In dit geval was het voor de eigenaars extra spannend, omdat er aan heel wat eisen voldaan moest worden. Naast hun eigen wensen, moest er ook voldaan worden aan de wensen van de overheid. Onze taak was dan ook de ontzorging van de eigenaars. Een open communicatie en punctuele opvolging waren ook hier twee troeven die bijdroegen tot het succes van het project!

Wil jij ook graag bouwen zonder zorgen? 

Neem dan nu contact op. Wie weet bouwen we binnenkort samen jouw droomhuis!

Ook een project zoals dit in Sombeke? Vraag informatie

Bel nu
Route